Zangles van Petra Honing

Over Petra:

Alles is trilling. Frequentie, of toonhoogte bepaalt hoe je lied verloopt. Resoneren, of meetrillen, de mate waarop, bepaalt of je iets mooi vindt. Of iets ook met jou resoneert.

Alles heeft trilling. Ook jij. En je organen. En je emoties. Allemaal hun eigen frequentie. Als jij – of deeltjes van jou – de eigen juiste trilling hebben, voelt dat lekker. Dan ben je gezond. Dan is je lijf gezond. Je bent in balans.

Helaas kan die frequentie verstoord worden. Door de fysieke euvels, zoals onlangs bij mijn dochter die haar enkelbanden stevig scheurde. Maar ook emotioneel. Een opmerking van iemand die je na staat, die je pijn heeft gedaan. Of die sneer, vroeger, op het schoolplein. Dat verstoort je eigen frequentie, met als gevolg dat je je niet zo lekker meer voelt.

Petra

Zingen is een prima middel gebleken om zaken bloot te leggen. Alles is een geheel. Wie jij vandaag bent, bepaalt wat voor zanger(es) jij vandaag bent. Mijn doel is om die zangdocente te zijn die ziet wie jij vandaag bent, zodat ik je zoals je vandaag bent een stapje verder kan brengen. Zodat je blij bent met wie je vandaag bent!

Ik school me heel regelmatig bij in alles wat ik doe: zang: ik verheug me enorm op de CVT bijscholing van Joosje Jochems in april en komend schooljaar ga ik onder zeer kundige begeleiding van Alberto ter Doest de opleiding Universal Voice Master volgen. En op gebied van alternatieve therapieën. Sensi-therapie, mijn grote passie Quantum Touch en binnenkort ook Theta Healing.

 10848962_910367055642423_8467600714856399219_o (1)  

Faalangst:

Faalangst belemmert je stevig in het benutten van jouw talenten en zet je buiten je kracht, in plaats van recht er in! Zowel voor jongeren als volwassenen kan zingen goed helpen je grenzen te verkennen op een hele veilige manier. Je werkt aan je lichaamstaal, hoe angst werkt, hoe je angst om kunt zetten in kracht en hoe je jezelf ervan kunt overtuigen dat je het wèl kunt, in plaats van de faalangst de overhand te laten nemen. Indien nodig en gewenst kan Petra je ook met Quantum Touch helpen. Met hetzelfde trucje als waarmee Ruben Nicolai van zijn trauma af is geholpen, wat hij overhield aan het ongeluk tijdens de opnames van ‘De slechtste chauffeur’. De officiële naam is Quantum Allergy en het blijkt een toffe en ontspannen manier te zijn om van onder andere faalangst af te komen.

Begeleiding op de piano!

Meezingen met een karaoke kun je thuis voor niks doen, daar is de zangles niet voor. Zangles betekent ook: leren samen muziek te maken. Communicatie is belangrijk en je leert in de zangles ook hoe zoiets in een ensemble of band gebeurt.

Word je eigen zangcoach!

Zangles heb je een half uur per week. De rest van de week kun je prima gebruiken om alle informatie een plek te geven. Zo word je na een tijd je eigen zangcoach. Je leert wat ‘goed’ en ‘minder goed’ stemgebruik is, zodat je het zelf gaat voelen!

Weet wat je goed doet!

Niemand zit te wachten op een docente die je alleen maar kan vertellen wat er niet goed is, toch? Een heleboel dingen kun je al lang. Je moet er vaak alleen even aan herinnerd worden. In de zangles leer je welke dingen je al vanzelf kunt, zodat je ze ook leert kunnen wanneer je er zelf voor kiest. Daarbij: als je weet wat je kunt, kun je van daaruit weer nieuwe dingen leren of bestaande kunsten uitbreiden.

Word jezelf!

We gaan aan de slag met JOUW talent. Er is al een Anouk, een Guus Meeuwis, een Beyoncé. Als je probeert je idool na te doen, doe je jezelf tekort. Word jezelf! Geef je songs een eigen draai. Zo wordt een dance-nummer misschien een prachtig luisterlied. Je zou ook niet de eerste zijn die ontdekt dat een eigen song schrijven niet eens zo moeilijk is!

Wees welkom en bestel meteen een gratis proefles!

 

 

Hartelijke groet! Petra Honing.