Magic-O-Metal 🀘🏻

Wow!! En nog maar een keer wow!!!

Ik – Petra – luisterde per ongeluk mee toen Sebas van Sander Gommans (ex After Forever en een van mijn gitaarhelden van vrueger) een instrumentaal stukje muziek kreeg. Ik was echt gelijk verkocht. De vraag was of Sebas er een zanglijn op kon maken en wat gitaar zou willen spelen. Dat is net een beetje anders gelopen!

Het was onze introductie in de Metal Dimension van Magic-O-Metal. Bedoeld om iedereen die van metal houdt en niet vanzelfsprekend een podium betreedt, toch dat podium te geven.

Aangezien onze muziekschool bestaat met het doel verbinding te creΓ«ren tussen muzikanten en ieders eigen passie uit te laten groeien tot iets tastbaars (denk aan onze songzz, de optredens die we verzorgen en dit jaar ook Dead Singers Society en Next Level!, waar we hopen loslopend talent te kunnen koppelen) is Magic-O-Metal en de gedachte er achter echt iets waar onze harten sneller van gaan kloppen.

Vooral toen ik het verhaal kreeg van Ruurd Woltring. De hoofdpersoon was dol op metal en combineerde klassieke muziek van grote componisten met metal muziek. Hij ging zo op in zijn muziek dat hij beetje bij beetje zijn aardse energie verloor. Gelukkig zag ‘de Diminstrel’ dat hij met zijn positiviteit en muzikaal talent een plek kon krijgen in The Metal Dimension, waar hij zelf zijn lichaam, zijn vorm kon kiezen en zo een gouden synthesizer werd.

De tekst en zanglijn waren in no-time geschreven. Elske de Martelaere bleek DE zangeres om de song in te zingen! Beetje bij beetje kwamen alle definitieve partijen erbij. Nova vulde nog aan met haar inmiddels bekende grunts en toen werden we ook nog uitgenodigd in de studio van Erwin Hermsen om deze prachtige clip op te nemen. Zie hierboven het resultaat!

Voel jij met het lezen van dit stukje nou dat kriebeltje in je buik (al dan niet gevolgd door ‘dat kan ik vast niet’) neem dan toch gewoon eens even contact met ons op. Wie weet wordt dat jouw eerste stap naar wΓ©l je podium pakken! Je talent de ruimte geven. En vooral met trots op jezelf bezig zijn met wat je zo graag doet! Of dat nou met muziek is, of iets daar omheen. Wij helpen je wel met het vinden van de plek waar jij tot je recht komt!

Hopelijk wordt dit een groeiende community, waar ieders talent tot wasdom komt en waar metal liefhebbers enorm kunnen gaan genieten van al dat talent dat zich nergens meer verstopt!!

Horns up!! 🀘🏻🀘🏻🀘🏻