Zangles van Petra Honing

Over Petra:

Muziek is mijn grootste passie, de rode draad in mijn leven. Heel mijn geschiedenis zit in muziek, in wat ik zong toen ik in de tweede klas zat, toen ik net het cassettebandje met daarop J.C. Superstar had gekregen. En de liedjes die in de vakantie populair waren. Of die gedraaid zijn toen mijn favorietste tante overleed. En natuurlijk alles wat ik zelf geschreven heb. Ik ben ongelofelijk dankbaar en gelukkig dat ik deze liefde door kan geven. Dat dit mijn werk is. Ik kan oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb dat ik moet werken.

Wie er om iemands stembanden heen zit, vind ik nog veel interessanter dan die stembanden. Wat maakt nou dat de een zomaar van alles wegzingt en dat de ander dat niet doet? Wie ben jij? Wat voor muziek hoort er bij jou en belangrijker nog: hoe gaan we samen zorgen dat die muziek gaat klinken?

Petra

Zingen is een prima middel gebleken om van alles bloot te leggen. Alles is een geheel. Wie jij vandaag bent, bepaalt wat voor zanger(es) jij vandaag bent. Mijn doel is om die zangdocente te zijn die ziet wie jij vandaag bent, zodat ik je zoals je vandaag bent een stapje verder kan brengen. Zodat je blij bent met wie je vandaag bent!

Ik school me heel regelmatig bij in alles wat ik doe. Qua zang blijft Complete Vocal Technique mijn favoriete methode. Er is geen methode zo volledig, veilig, duidelijk en praktisch. En op gebied van coaching, waarin ik mezelf van reguliere coaching tot en met traumatherapie (IEMT) heb bekwaamd.

 10848962_910367055642423_8467600714856399219_o (1)  

Faalangst:

Faalangst belemmert je stevig in het benutten van jouw talenten en zet je buiten je kracht, in plaats van recht er in! Zowel voor jongeren als volwassenen kan zingen goed helpen je grenzen te verkennen op een hele veilige manier. Je werkt aan je lichaamstaal, hoe angst werkt, hoe je angst om kunt zetten in kracht en hoe je jezelf ervan kunt overtuigen dat je het wèl kunt, in plaats van de faalangst de overhand te laten nemen. Ik gebruik inmiddels verschillende technieken om je zelfvertrouwen te vergroten. Vraag er naar, zodat we samen kunnen kijken wat bij je past.

Begeleiding op de piano!

Meezingen met een karaoke kun je thuis voor niks doen, daar is de zangles niet voor. Zangles betekent ook: leren samen muziek te maken. Communicatie is belangrijk en je leert in de zangles ook hoe zoiets in een ensemble of band gebeurt.

Word je eigen zangcoach!

Zangles heb je een half uur per week. De rest van de week kun je prima gebruiken om alle informatie een plek te geven. Zo word je na een tijd je eigen zangcoach. Je leert hoe je instrument in elkaar zit en wat er allemaal gezond mogelijk is met je stem, zodat je het zelf gaat voelen! En jezelf dus zangles kunt geven.

Weet wat je goed doet!

Niemand zit te wachten op een docent(e) die je alleen maar kan vertellen wat er niet goed is, toch? Een heleboel dingen kun je al lang. Je moet er vaak alleen even aan herinnerd worden. In de zangles leer je welke dingen je al vanzelf kunt, zodat je ze ook leert kunnen wanneer je er zelf voor kiest. Daarbij: als je weet wat je kunt, kun je van daaruit weer nieuwe dingen leren of bestaande kunsten uitbreiden.

Word jezelf!

We gaan aan de slag met JOUW talent. Er is al een Anouk, een Guus Meeuwis, een Beyoncé. Als je probeert je idool na te doen, doe je jezelf tekort. Word jezelf! Geef je songs een eigen draai. Zo wordt een dance-nummer misschien een prachtig luisterlied. Je zou ook niet de eerste zijn die ontdekt dat een eigen song schrijven niet eens zo moeilijk is! We hebben twee momenten in het schooljaar waarop we songs uitbrengen op Spotify: kerst en vlak voor de grote vakantie.

Wees welkom en bestel meteen een gratis proefles door te mailen naar petrahoning@gmail.com!

Hartelijke groet! Petra Honing.