Zangles van Petra Honing

Over Petra:

Muziek is mijn grootste passie, de rode draad in mijn leven. Heel mijn geschiedenis zit in muziek, in wat ik zong toen ik in de tweede klas zat, toen ik net het cassetebandje met daarop J.C. Superstar had gekregen. En de liedjes die in de vakantie populair waren. Of die gedraaid zijn toen mijn tante overleed. En natuurlijk alles wat ik zelf geschreven heb. Ik ben ongelofelijk dankbaar en gelukkig dat ik deze liefde door kan geven. Dat dit mijn werk is. Ik kan oprecht zeggen dat ik nooit het gevoel heb dat ik moet werken.

Wat er om iemands stembanden heen zit, vind ik nog veel interessanter dan die stembanden. Wat maakt nou dat de een zomaar van alles weg zingt en dat de ander dat niet doet? Wie ben jij? Wat voor muziek hoort er bij jou en belangrijker nog: hoe gaan we samen zorgen dat die muziek gaat klinken?

Petra

Zingen is een prima middel gebleken om van alles bloot te leggen. Alles is een geheel. Wie jij vandaag bent, bepaalt wat voor zanger(es) jij vandaag bent. Mijn doel is om die zangdocente te zijn die ziet wie jij vandaag bent, zodat ik je zoals je vandaag bent een stapje verder kan brengen. Zodat je blij bent met wie je vandaag bent!

Ik school me heel regelmatig bij in alles wat ik doe. Zang: in 2019 op het Complete Vocal Center in Kopenhagen. En op gebied van alternatieve therapieën, waarbij Quantum Touch en Thetahealing op dit moment mijn grootste voorkeur hebben, vanwege de doeltreffendheid en het gemak waarmee je resultaat boekt.

 10848962_910367055642423_8467600714856399219_o (1)  

Faalangst:

Faalangst belemmert je stevig in het benutten van jouw talenten en zet je buiten je kracht, in plaats van recht er in! Zowel voor jongeren als volwassenen kan zingen goed helpen je grenzen te verkennen op een hele veilige manier. Je werkt aan je lichaamstaal, hoe angst werkt, hoe je angst om kunt zetten in kracht en hoe je jezelf ervan kunt overtuigen dat je het wèl kunt, in plaats van de faalangst de overhand te laten nemen. Indien nodig en gewenst kan ik je ook met Quantum Touch helpen. Met hetzelfde trucje als waarmee Ruben Nicolai van zijn trauma af is geholpen, wat hij overhield aan het ongeluk tijdens de opnames van ‘De slechtste chauffeur’. De officiële naam is Quantum Allergy en het blijkt een toffe en ontspannen manier te zijn om van onder andere faalangst af te komen.

Begeleiding op de piano!

Meezingen met een karaoke kun je thuis voor niks doen, daar is de zangles niet voor. Zangles betekent ook: leren samen muziek te maken. Communicatie is belangrijk en je leert in de zangles ook hoe zoiets in een ensemble of band gebeurt.

Word je eigen zangcoach!

Zangles heb je een half uur per week. De rest van de week kun je prima gebruiken om alle informatie een plek te geven. Zo word je na een tijd je eigen zangcoach. Je leert wat ‘goed’ en ‘minder goed’ stemgebruik is, zodat je het zelf gaat voelen!

Weet wat je goed doet!

Niemand zit te wachten op een docente die je alleen maar kan vertellen wat er niet goed is, toch? Een heleboel dingen kun je al lang. Je moet er vaak alleen even aan herinnerd worden. In de zangles leer je welke dingen je al vanzelf kunt, zodat je ze ook leert kunnen wanneer je er zelf voor kiest. Daarbij: als je weet wat je kunt, kun je van daaruit weer nieuwe dingen leren of bestaande kunsten uitbreiden.

Word jezelf!

We gaan aan de slag met JOUW talent. Er is al een Anouk, een Guus Meeuwis, een Beyoncé. Als je probeert je idool na te doen, doe je jezelf tekort. Word jezelf! Geef je songs een eigen draai. Zo wordt een dance-nummer misschien een prachtig luisterlied. Je zou ook niet de eerste zijn die ontdekt dat een eigen song schrijven niet eens zo moeilijk is!

Wees welkom en bestel meteen een gratis proefles door te mailen naar petrahoning@gmail.com!

Hartelijke groet! Petra Honing.